Pe lîngă că e foarte bună, această prăjitură este una ultra-ultra-ultrarapidă. N-o să vă plictisesc nici eu prea mult cu vorbăria, că atunci degeaba ar fi ea rapidă, dacă ați sta să citiți o lungă rețetă. Eu o fac pentru că e foarte potrivită în dieta Montignac, la care revin din cînd în cînd, cum ar fi acum. De aceea eu folosesc fructoză, dar voi puteți pune zahăr.
Ingrediente:
- 120 g migdale crude măcinate fin;
- 6 ouă;
- 50 g unt moale;
- 2 linguri fructoză;
- 1 linguriță rasă de praf de copt;
- 1 linguriță rasă de scorțișoară;
- 3 mere tăiate cuburi cu latura de maxim 1 cm (nu necesită decojire, doar căsuța cu semințe trebuie scoasă).
Se amestecă bine toate cele de mai sus, se pune compoziția într-un vas termorezistent și care se poate băga la microunde, preferabil și transparent, să vedem ce face compoziția acolo, în cuptorul cu microunde, că acolo vom coace prăjitura, am uitat să vă spun, de-aia e așa de rapidă. Se bagă la cuptorul cu microunde la puterea maximă pentru aproximativ 7-8-9 minute, sau pînă se încheagă bine compoziția.
O să vă îndrăgostiți de ea, așa e de simplă și de bună.
Iată cum arată:
Afînată, texturată, parfumată și gustoasă.