Băuturi alcoolice, Vorbe

Crășșșunu’ – partea a 5a, hîc!

Prietena mea, Cristina, mi-a zis că pînă acum treaba-i clară cu porcii, a-nvățat toată lumea cum e cu slana și cîrnații, să trec la finețuri pentru Crăciun, cum ar fi aperitive, băuturi…

Eu am ascultat-o și vin deja cu prima achiziție alcoolică pentru Crăciunul ăsta, cel mai bun dizolvant pentru grăsimile din postările anterioare: țuica de Maramureș. Pe cei care ezită să cumpere țuica produsă industrial pe motiv că nu e suficient de tradițională sau de de casă, îi asigur că e foarte bună. Zilele trecute am luat o sticluță de palincă de la un producător tradițional dintr-un tîrg, și după alcoolmetrul meu intern apreciez că avea cu mult mai puțin alcool decît țuica asta, la capitolul gust și aromă stînd cam la fel. Palinca era mai dulce, parcă.

tuica

Medicament, nu alta. Bună înainte de masă, ca să facă poftă de mîncare, bună după masă, să spele grăsimea și să ușureze digestia, să te încălzească după frigul de afară.

Cu finețea nu-s foarte convinsă că am nimerit acolo unde bătea prietena mea. O să mai încerc.

Tagged , ,

4 thoughts on “Crășșșunu’ – partea a 5a, hîc!

  1. Haha… fineturi, nu gluma..
    In plus , tuica asta ‘de cumparat’ te vindeca si de boale…parol! Pe mine ma durea in gat si dupa doua guri mi-a trecut….ori nu mi-a mai pasat.
    Si mersi de dedicatie darling.

    1. Eu imi tratez durerile de stomac cu tuica, dar eu nu am nicio boala, doar ca ma doare din cind in cind cind maninc mai amestecat. Pot sa iau orice calmant, pina nu beau o gura de tuica, degeaba 🙂

  2. Am o gramada de finete de asta in casa si acuma ca m-o inspirat Cristina poate trag un gat doua ca sa-mi treaca raceala? Oricum stiu sigur ca functioneaza si impotriva durerilor de dinti. A mea e de SM nu de MM dar cred ca tot aceleasi efecte are.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *