Anunturi, Bucatareala, Tururi culinare, Vorbe

Festivalul Scoicilor la Constanța

Anul trecut (2016) a avut loc prima ediție a acestui festival, adus în Constanța de chef Cătălin Scărlătescu (văd că toată lumea așa se adresează unui chef, deci tot chef o să îi zic și eu). Nu a inventat el midia, așa cum îl luau peste picior colegii lui din show-urile  de televiziune, dar cred că are un mare merit în faptul că a deschis drumul unui festival culinar la Constanța, în primul rînd, apoi că acest festival este dedicat unui produs marin local cum este midia.

Pentru că mîine, 18 mai, începe cea de-a doua ediție, sper să vă deschid apetitul pentru midii și pentru genul acesta de manifestări, prin publicarea cîtorva poze făcute anul trecut. Mie mi-a plăcut foarte mult, atmosfera era plăcută, deși era aglomerat se servea destul de repede, comercianții- restaurante, pub-uri din oraș prezente și acolo- și-au afișat diverse plite pitorești, tăvi, oale imense cu aspect antic în care fiecare făcea midiile după rețetele proprii, cele mai multe în clasicul stil natur, dar și în sos roșu sau altele mai complicate. Sub orice formă, midiile erau excelente la gust, și am luat din cîteva locuri distincte.

La final s-a organizat și un concurs între participanți / expozanți.

Și anul acesta locul de desfășurare va fi tot Piața Ovidiu, elementul de noutate fiind că midiile se vor găti numai după rețetele lui Cătălin Scărlătescu, și că la festival va fi prezent cel mai cunoscut pizzar din Napoli, care va găti la Constanța o pizza cu maia veche de peste 50 de ani.

Nu pot decît să sper că vremea va fi frumoasă și că ne vom întîlni pe-acolo.

Midiile cu sos roșu:

Midiile natur:

Sosul rămas, dar nu aruncat, pentru că e delicios!

Și o grămadă de cochilii goale:

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *