Vorbe

Gusturi și arome de toamnă

Cu deloc sau scurte descrieri…

La sărbătoarea recoltei și a vinului dobrogean – un tîrg de toamnă.

sarbatoarea recoltei

tirg

tirg2

tirg3

Un fast food cu preparate la ceaun.

tirg ceaune

Niște cîrnați de oaie și de porc și vită achiziționați din tîrg.

cirnati

Pastramă de berbecuț de Baia – Tulcea, luată de la o măcelărie din Piața Griviței, bucătărită la mine acasă; de fapt, o pulpă întreagă de berbecuț, dezosată și ținută cîteva zile bune într-un baiț cu diverse condimente.

pastrama cruda

Întinsă arăta așa:

pulpa berbec

În oala de lut, cu vin roșu (cabernet) și atît.

pastrama oala

După vreo 2 ore.

Pastrama berbec

Secționată.

pastrama sectiune

Mămăliga.

mamaliga

Bucățită în farfurie, împreună cu mămăliga.

pastrama in farfurie

Un pahar de must pe care doar l-am gustat, nu mi-a plăcut și nu l-am băut la pastramă, am preferat un vin roșu dulce.

must2

Mustărie în Constanța, Casa Constanța – pe Tomis la intersecție cu Sulmona, spre Piața Ovidiu.

casa constanta1

Și meniul afișat afară.

casa constanta meniu

Un restaurant tot spre Piața Ovidiu, La Ana și Ion.

ana si ion

Cu meniul aferent afară.

meniu ana si ion

Sarailii și kobete făcute cu ocazia Bairamului de niște turcoaice din Osmancea.

baclavale Mereni

Și baclavalele aferente, tot din Osmancea.

Baclavale Mereni1

Și o prăjitură cu prune, făcută de prietena mea, Monica.

prajitura prune

Tagged , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *