Bucatareala, De post, vegetale, Internaționale, Mincaruri gatite, Rețete

Pumpkin chili – O mîncare de dovleac… și încă niște chestii

Am găsit pe net o rețetă care mi s-a părut tare apetisantă și foarte potrivită cu perioada asta de an, cînd dovlecii sînt vedete. Preparatul se numește pumpkin chili, iar rețeta originală o găsiți aici.

Eu am adaptat-o puțin și a ieșit asta (poza finală am făcut-o cu un aparat de fotografiat adevărat, restul sînt făcute cu telefonul…)

final in farfurie

Frînturi din pregătire. Ingredientele: dovleac, o gutuie (adăugată de la mine putere, nu apare în rețeta originală, dar mi s-a părut o idee bună și chiar a fost), cîțiva cartofiori (în loc de napi), un ardei roșu și unul galben, o ceapă, o căpățînă de usturoi, o conservă de fasole roșie (kidney) și o conservă de porumb boabe. Mai sînt necesare condimente: un ardei chili măcinat, scorțișoară și coriandru boabe (am pus eu).

ingrediente

În niște unt topit amestecat cu ulei de măsline pe care le-am încălzit pe foc, am pus 2 linguri de mălai și le-am lăsat vreo 2 minute să sfirîie acolo… lingura aia trîntită acolo nu e vreun secret culinar, a căzut pur și simplu că era largă cratița și n-am stat s-o scot cînd am făcut poza, am înlocuit-o apoi cu o lingură de lemn.

unt ulei malai

Am adăugat deodată toate ingredientele proaspete tăiate cuburi sau felii, după caz.

ingrediente cuburi

Am lăsat cîteva minuțele pe foc, amestecînd des, apoi am adăugat suc de roșii, de fapt roșii pasate de la Olympia și niște sare.cu suc de rosii

Am lăsat la fiert pînă și-au mai lăsat și sucul propriu fiecare componentă, apoi, cînd erau aproape fierte toate, adică înmuiate, am adăugat fasolea și porumbul (după ce am scurs apa din conserve), și am lăsat la fiert încă aproximatix o oră.

la fiert

Aproape de final am adăugat condimentele proaspăt mojarate: ardeiul chili, scorțișoara și coriandrul boabe.

condimente

Și gata, asta e finalul. Am servit-o, după cum se vede în prima poză, cu niște fire de chives tocate deasupra pentru impresia artistică.

final

Recomand călduros rețeta, originală sau adaptată.

Tagged , , ,

1 thought on “Pumpkin chili – O mîncare de dovleac… și încă niște chestii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *