Bucatareala, Ciorbe, supe, zamuri, Internaționale, Rețete

Supă de țelină

Așa e că și vouă vă plac rețetele de supe care nu depășesc un rînd? Așa e că vă place să aveți gata făcută o supă delicioasă în 15-20 de minute, cu minim de efort? E ziua voastră norocoasă, ați găsit aici, acum, soluția: supa de țelină. Am mîncat una la Londra într-o zi friguroasă de februarie, mi-a plăcut și am făcut-o și eu de mai multe ori, de fiecare dată în niște variante extrem de minimaliste, ingredientele fiind reduse la două: țelină și brînză. Prima dată cu brînză Stilton topită în ea, așa cum o mîncasem la Londra, cu crutoane de pîine pe deasupra, a doua oară cu brînză mărunțită în bolul cu supă fierbinte etc.

Astăzi inspirația a fost asta:

Supa a fost făcută dintr-o țelină întreagă curățată de coajă, tăiată cubulețe, înnăbușite un minut cu un cub de unt într-o oală, apoi fierte foarte bine în nu foarte multă apă, cît să le acopere bine. Cînd țelina e foarte bine fiartă, se pasează cu blenderul pînă devine o pastă fină. Se completează cu apă pînă atinge consistența dorită, după preferință, și se aduce din nou la fierbere. Eu azi am avut chef s-o las foarte groasă, pentru că nu aveam niciun alt fel de mîncare gătită. După cum se vede în poză, am mîncat-o cu pîine prăjită peste care am presărat bucăți de brînză Gorgonzola, moale și aromată.  Te încălzește și te reconfortează imediat într-o zi de iarnă. Bine-nțeles că rețeta mea poate fi adăugită, transformată, complicată, dar eu nu consider că adăugarea oricărui alt ingredient pe lîngă astea i-ar aduce vreun plus semnificativ, dimpotrivă.

Poze din alte dăți, alte variante.

Țelina fiartă, pasată, brînza Stilton adăugată direct în oală, adusă la topire și amestecată cu blenderul în masa supei.

Brînza nu se vede, dar se simte la gust.

Altă variantă: brînza Stilton fărîmițată în bolul cu supă, brînza este relativ vizibilă. Tot cu crutoane de pîine.

Aspectul nu e punctul forte, mai ales cînd pozele sînt făcute de mine, dar garantez pentru gust și savoare. Ca să nu mai vorbim de timpul extrem de redus de preparare, care e comparabil cu execuția unei supe la plic.

Tagged , , , ,

5 thoughts on “Supă de țelină

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *