Aperitive, Bucatareala, Dieta Montignac, Mincaruri gatite, Rețete

Budincă de spanac

Azi am luat un kil de spanac cu gîndul că o să-l fac clasic, cum l-am făcut mereu: fiert, tocat, cu o ceapă călită și puțin bulion, apoi cu un ochi sau două deasupra. Dar m-am mai gîndit eu ce m-am gîndit, am mai căutat eu pe net ce-am mai căutat și pînă la urmă iată ce am creat:

Budincă cu spanac

budinca spanac

Am început prin a spăla și a sorta spanacul de alte ierburi, destul de multișoare, așa că ăsta e și un aviz celor care s-ar putea încrede în ce scriu oamenii din piață pe etichete, adică ”spanac curățat” sau de-astea… eu nu îi cred și mai iau o dată la mînă frunză cu frunză.

Spanac crud

L-am opărit în apă clocotită, l-am lăsat să se scurgă și l-am tocat, dar nu foarte mărunt.

spanac fiert maruntit

Am pus într-o cratiță puțin ulei de măsline în care am aruncat la înmuiat o legătură de ceapă și una de usturoi verde tocate.

ceapa si usturoiAm pus spanacul tocat și le-am mai lăsat vreo 2-3 minute cu focul aprins.

Am stins focul și m-am ocupat de brînză și ouă, componentele care fac din produsul ăsta o budincă. Am început cu aproximativ 300g de brînză de oaie, dată pe răzătoare, și 3 ouă.

brinza cu oua

Apoi, aruncînd un ochi către cratița cu spanac ca să apreciez cantitatea, am mai adăugat vreo 200g de brînză și încă 2 ouă. Și niște nucșoară.

brinza ou nucsoara

Am turnat ouăle cu brînza peste spanac, și chiar dacă poza arată ciudat, eu tot o pun. N-am mai pus sare că avea brînza destulă.

spanac cu amestec de brinza si ou

Am amestecat foarte bine și am turnat toată compoziția într-o tavă emailată neunsă, nenimic… nu s-a lipit, nu s-a ars.

După vreo 40 de minute, timp în care am vorbit la telefon cu o prietenă care și ea gătea în acest timp, budinca mea a fost gata:

budinca in tava

Da, pusesem deja în farfurie, cred că și mîncasem cînd am făcut poza de mai sus.

Și multiple secțiuni în farfurie:

sectiune budinca spanac

Adaptarea asta am făcut-o avînd la bază rețeta pentru compoziția plăcintei cu spanac grecești, adică spanakopita, așa că pot numi deliciosul preparat de mai sus spanakobudinca. Cum nu are în compoziție nimic nepermis, e și o rețetă perfect montignacă.

Edit 2018: am făcut și poze mai frumoase, așa că le adaug și pe acestea, dacă ceea ce vedeți mai sus nu vă inspiră suficient ca să faceți această rețetă.

Tagged , ,

6 thoughts on “Budincă de spanac

  1. Cred că e delicioasă și cum e și foarte sănătoasă, iar ca bonus și Minti, preparatul ăsta are nota A+ de la mine.

  2. Am adaptat nitel reteta ta,in loc de spanac,am folosit legume,porumb,ciuperci etc….si a iesit o minunata budinca de legume,excelenta,usoara ,dar si satioasa…data viitoare incerc cu spanac:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *