Anunturi

Chef pentru o zi! – Concurs Selgros România

V-am promis surprize plăcute pentru următoarea perioadă, surprize care decurg din colaborarea mea cu Selgros România, și iată deja una senzațională: chiar azi (18 aprilie 2017) începe un mare concurs pentru pasionații de gătit – ”Chef pentru o zi”.

Știu că am printre cititori mari pasionați de gătit, oameni cărora le apreciez talentul, gustul și îndemînarea cu care fac din gătit o artă. Mă adresez lor, dar și celor pe care nu îi cunosc dar au aceeași pasiune și îndemînare, și știu că nu-s puțini. Înscrieți-vă la acest concurs cu o rețetă care vă place, vă reprezintă, pe care ați inventat-o voi sau a cărei tehnică de preparare o stăpîniți foarte bine, astfel încît să îi convingeți pe cei din juriu că meritați Marele Premiu, care constă într-un robot de bucătărie profesional Kenwood FPM 800, dar și… atenție! în cîștigarea experienței de a fi chef pentru o zi într-unul dintre restaurantele din orașul unde te înscrii, unde vei avea ocazia să gătești alături de un bucătar profesionist pentru 8 dintre prietenii tăi cei mai buni care îți vor fi invitați. E o ocazie minunată să afli care sînt dedesubturile unui restaurant de clasă, de la un profesionist care îți va dezvălui din tehnicile și repertoriul lui gastronomic.

Marele premiu! – Robotul de bucătărie Kenwood FPM800

 

Procedurile de participare sînt simple, vi le voi detalia, pe rînd, mai jos.

Concursul se va desfășura pe fiecare oraș din țară unde există un magazin Selgros, deci și în Constanța. Ceea ce trebuie să faci este să înscrii în concurs o rețetă, să enumeri ingredientele și modul de preparare, să trimiți minim una, maxim cinci fotografii ale preparatului final sau un fișier video de maxim 3 minute, și asta e tot, ai intrat în concurs! Procesul de înscriere are doar doi pași, foarte simpli.

Modalitatea simplă de înscriere are avantajul că te lasă să te concentrezi mai mult pe produsul / preparatul a cărui rețetă o transmiți. Acesta va fi evaluat după cîteva criterii exact descrise în regulament, de un juriu format din 3 profesioniști în domeniu:

Laura Laurențiu – apreciat blogger culinar și bucătar profesionist, ”mama rețetelor” de pe blogul retetecalamama.ro, unul dintre cele mai populare bloguri culinare românești.

Oana Igrețiu – blogger culinar, pasionată și dedicată educării gusturilor publicului gurmand prin prezentarea tehnicilor corecte de gătire pe Savori Urbane.

Chef Liviu Preda – maestru în arta culinară, câștigătorul concursului Arena Bucătarilor din anul 2015, unul dintre cei mai talentați chefi din noua generație.

Cei ce vor juriza o vor face fără a cunoaște cine este autorul sau din ce zonă a țării a fost trimisă rețeta, astfel încît nu vor conta decît cele 5 criterii de punctare și anume:

– originalitatea preparatului;
– utilizarea tehnicilor prezentate în descrierea modului de preparare;
– creativitatea și originalitatea imaginilor;
– calitatea așezării în farfurie a produsului;
– calitatea produsului finit, pozat sau filmat.

Înscrierile au loc începînd de azi, 18 aprilie 2017, pînă pe 15 mai 2017, iar cîștigătorii marilor premii pentru fiecare oraș vor fi anunțați la 1 iunie 2017.

Dacă nu te afli printre cîștigătorii marelui premiu, mai ai o șansă să te afli printre cei 3 cîștigători din fiecare oraș desemnați prin tragere la sorți dintre toți participanții la concurs, indiferent de punctajul obținut, care vor cîștiga un premiu constînd dintr-un set de gătit Heinner Marlene din 8 piese + un voucher de cumpărături Selgros în valoare de 300 de lei!.

Cum spuneam, treaba e simplă:

Gătești – Pozezi – Te înscrii – Cîștigi!

Pentru că îmi place competiția de calitate, din care toată lumea să aibă de cîștigat, fie doar și voie bună, experiență și bucurie de a împărtăși cu ceilalți ce știi tu mai bine despre gastronomie, eu, în calitate de mîndru blogger culinar constănțean și dobrogean, sînt aici și vă stau la dispoziție cu orice nelămurire aveți în ceea ce privește concursul, pe toată perioada desfășurării lui, oferind personal sau prin ceilalți vizitatori ai blogului sfaturi despre rețete, tehnici culinare sau de fotografie. Va fi plăcerea și onoarea mea să imortalizez experiența celui care va fi Chef pentru o zi, în fotografii și/sau filme pe care le vom face cunoscute în acel moment cititorilor blogului Selgros Romania.

Vă doresc tuturor mult succes!

Tagged , , ,

2 thoughts on “Chef pentru o zi! – Concurs Selgros România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *